Za podrobno predstavitev Vox Arsane si prenesite PDF dokument z biografijami, fotografijami in vsemi kontakti ali pa prenesite visoko kakovostne fotografije primerne za vse vrste medijev: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4 (za shranjevanje fotografij, kliknite z desno miško na povezavo do fotografije in izberite ‘Shrani povezavo kot…’ oz ‘Save link as…’).

“Vokalne skupine so v zadnjem času vse popularnejše, vendar zasedba Vox Arsana poustvarja nekoliko drugače. Za razliko od številnih tovrstnih zasedb ne skuša poustvariti zvoka instrumentov, temveč skladbe izvaja ob instrumentalni spremljavi (big banda). Poleg tega h klasičnemu repertoarju pristopa sveže in moderno, sodobno, a vendar pri tem ne želi popačiti izvirnikov le za ceno bombastičnosti ter preseganja same sebe. Celo nasprotno, za razliko od mnogih sorodnih zasedb, iz interpretacij Vox Arsane veje tisto tako preprosto, a danes pogosto izgubljeno veselje do petja. Prav tako spoštljivost do glasbe same in seveda njihovih avtorjev. Na album so med drugim zraven avtorske glasbe uvrstili že tisočkrat slišane My Favourite Things, Mas Que Nada in Fly Me To The Moon, ki pa za razliko od številnih prejšnjih različic v tokratni izvedbi zvenijo suvereno in sveže, kot da so preprosto od nekdaj sodile poleg. Z naslovno skladbo TURN IT UP pa dobimo pristen zvok velikih ameriških odrov, ki ga člani sestava VOX ARSANA znajo izrabiti v ravno pravšnji meri.”

 

Zadeli ste zmagovalno žogo za ”GRAND SLAM”. Čestitke.

Alton Accola, www.behindthemic.org, (ZDA)

 

“To je fantastično. Prelepo odpeto. Zdaj ste v prvi ligi ”

Lauren Kinhan (New York Voices, 2 X grammy award)

 

“Izvrstno petje!
Dave Frank (Berkley School Of Music, ZDA).

 

Turn It Up – album tedna v Delu

http://www.delo.si/kultura/glasba/albumstednasvoxsarsanasturnsitsup.html

“Album ponuja odličen tradicionalno moderen pristop k jazzovskemu petju.”
Zdenko Matoz, Delo

 

Slovenski kvartet ima nekaj prepoznavnih elementov, ki segajo v Ex – Yu in 60-te ter vokalne sestave kot so ”Koral” in Kvartet Predraga Ivanovića. Vendar Vox Arsani v veliki meri uspeva vnašati duh novega časa in zvok sodobnih glasbenih trendov. Album ”Turn it up”, je v vsakem primeru profesionalni izdelek, ki bo verjetno v veliki meri zainteresiral zrelo občinstvo in poslušalce naklonjene vokalnemu jazzu.

Branimir A. Lockner, TIME MACHINE MUSIC

 

Nina Novak Oiseau

http://jazzetna.com/vox-arsana-big-band-rtv-slovenija-turn-it-up/

 

Vox Arsana so eden redkih vokalnih jazz kvartetov pri nas in so v svojem glasbenem izhodišču zvesti tradicionalnem jazzu, vendar v svojo glasbo vpletajo tudi sorodne zvrsti in različne jazzovske sloge. Vse to pa odpojejo v večglasnih harmonijah.

Zdenko Matoz, Časnik Delo, 12.12.2015

http://www.delo.si/kultura/glasba/album-tedna-vox-arsana-turn-it-up.html

 

“Prav neverjetno je, kako so New York Voices demonstrirali neizmerno lahkotnost petja in pokazali, da kljub 26 letom nastopanja še vedno znajo prevzeti in očarati občinstvo. New York Voices so že drugič nastopili v Ljubljani, predstavili pa so med drugim paleto glasbenih vplivov od latino jazza do ameriške pop rock pesmarice z avtorji, kot sta Paul Simon in Stevie Wonder. New York Voices pa so na oder povabili tudi svoje slovenske prijatelje, vokalni kvartet Vox Arsana, in skupaj odpeli Orange Colored Sky, ki jo je svoj čas izvajal Nat King Cole. Bil je izjemen večer vokalnega jazza, njihov zadnji v evropskem delu turneje, in v marsičem prava učna ura vokalnega jazzovskega petja. “

Zdenko Matoz, Časnik Delo, 12.11.2014

http://www.delo.si/kultura/glasba/izvrsten-nastop-new-york-voices.html

 

“Po izobraževanju pri skupini New York Voices v ZDA so pevci Vox Arsane vidno napredovali tako v pevskem kot slogovnem pogledu. Menim, da so trenutno najboljša slovenska vokalna jazz skupina. Priredbe njihovih skladb so delo največjih mojstrov in za glasbene poznavalce so bile njihove izvedbe odlične.”

Večer, Mitja Gobec

 

“Občinstvo je popolnoma hipnotizirano poslušalo nastop slovenskega vokalnega kvarteta in bilo šokirano s kakšno lahkoto se njihovi glasovi prelivajo in združujejo ter dajejo nov in drugačen pomen klasikam, kot so Fly Me To The Moon, Over The Rainbow, Sing Sing, Sing …”

Stevan Stanojlović

www.nis-music.net,