O NAS

Vox Arsana velja za vodilni vodilni vokalni kvartet v jugovzhodni Evropi. V njihovi odrski eksplozivnosti je zajet moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami, virtuoznimi ritmi jazza ter dinamično barvitostjo večglasnega petja. Na svojih koncertih vas popeljejo v svet vokalne ekstaze v stilu legendarnih zasedb Manhattan Transfer in New York Voices. V letu 2015 so z Big bandom RTV Slovenija posneli novi studijski album »TURN IT UP«, ki obsega avtorske skladbe, lastne priredbe največjih filmskih uspešnic in ameriških jazz standardov ter sveže priredbe slovenskih popevk. Prijetno popestritev albuma predstavljata gostovanji izvrstne Nine Strnad in legendarne ameriške skupine New York Voices. Skupina Vox Arsana je nastopila na pomembnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški, Srbiji in ZDA (Ohio, New York). Redno sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, ter so stalni gostje različnih big bandov – BB RTV Slovenija, BB HRT, BB DOM in Totega BB Maribor. Od leta 2013 delujejo pod mentorstvom NEW YORK VOICES (dvakratni dobitniki nagrade Grammy, ZDA). Za svoje deset letno delovanje so od Mestne občine Ptuj prejeli najvišje priznanje: Veliko STATUO.

NINA STRNAD

»… in je bilo, kot bi posijalo sonce.« Tako je v enem od intervjujev oče številnih zimzelenih uspešnic Mojmir Sepe opisal trenutek, ko se je na oder v okviru koncerta Evropskega jazz orkestra povzpela Nina Strnad, ena najbolj suverenih vokalistk resne glasbe pri nas. Njena izobraževalna pot se je pričela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, smer jazz in zabavna glasba, pod mentorstvom Nade Žgur. Slednji gre pripisati tudi zasluge za Ninino jazzovsko ozadje, iz katerega izhaja tako pri poustvarjanju zlatih slovenskih popevk in jazzovskih standardov kot pri ustvarjanju avtorskih skladb. Po maturi in diplomi iz ekonomije je svoje glasbene veščine izpopolnjevala na New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku ter končala študij glasbene pedagogike na Konservatoriju za glasbo v Celovcu.

Znanje in izkušnje prav tako nabira skozi sodelovanja z drugimi umetniki. Doslej si je oder delila z Dannyjem Grissetom, Howardom T. Curtisom, Juretom Puklom, Renatom Chiccom, Robertom Jukičem, Urošem Perićem in mnogimi drugimi. Je redna gostja raznolikih projektov (Alfa & Omega, European Jazz Orchestra, Vox Arsana, Jaka Kopač idr.), med svoje največje dosežke pa zagotovo šteje gostovanje na koncertu S simfoniki v filmski svet, kjer je stala na odru z legendarnim jazzovskim in filmskim skladateljem Michelom Legrandom, prejemnikom treh oskarjev. Med glasbeniki, ki so globoko vplivali na njen umetniški izraz velja prišteti tudi Braca Doblekarja, vodjo Big Banda DOM, s katerim je posnela album Moj Piran (ZKP RTV Slovenija, 2009) in dolgoletnega sodelavca Petra Miheliča, v New Yorku živečega pianista, ki ima za seboj impresivna sodelovanja, denimo z Etto James, Jonom Hendricksom, Markom Murphyjem in Sheilo Jordan.

Zaradi čiste in jasne artikulacije ter čutnih interpretacij je delo Nine Strnad prepoznano tako s strani splošne kot strokovne javnosti. Bila je izbrana za predstavnico Slovenije v Evropskem jazz orkestru (2010) in na svetovnem olimpijskem festivalu BT River of Music v Londonu (2012), medtem ko je na 4. Državnem srečanju big bandov in plesnih orkestrov dobila priznanje za najboljšo solistko (2009). Nagrado za najboljšo solistko je v kategoriji mladih talentov prejela tudi na avstrijskem mednarodnem jazz festivalu Marianne Mendt (2014) in se na svetovnem jazz tekmovanju Sarah Voughan Competition uvrstila med petnajst najboljših tekmovalcev (2014).

 

ANA DELIN

Vokalistka, pedagoginja, producentka in specialistka umetnostne terapije Ana Delin se je po končani nižji glasbeni šoli iz klavirja izobraževala v klasičnem petju v Glasbeni Matici Maribor, kasneje pa na Glasbenem Konservatoriju v Mariboru. Svojo pevsko pot je nadaljevala pri uveljavljenih pedagogih ”speach level singing” metode Jeremyju Bruceu in Badiene Magaziner (ZDA). V letu 2010 je pričela solistično sodelovati v mednarodnem projektu TANGO STORY s priznanim violinistom Stefanom Milenkovichem in akordeonistom Markom Hatlakom, s katerim je gostovala na pomembnih odrih v Sloveniji, Hrvaški ter Bosni in Hercegovini. Takrat se je začelo tudi njeno veliko zanimanje za jazz in aktivno izpopolnjevanje pri hrvaški vokalistki Leli Kaplowitz (Zagreb).

Od jeseni 2013 se redno izpopolnjuje v New Yorku pri priznanih ameriških vokalistih, kot so: Lauren Kinhan, Kim Nazarian, Peter Eldrige (New York Voices), Amy London in Dylan Pramuk (New School of Music), ter Judy Niemeck (NY). V času bivanja v ZDA (2013) je nastal njen prvi solistični jazz projekt »Twisted« z mednarodnim triom (Vladan Miatović, Žan Tetičkovič in Luca Rosenfeld), s katerim se je predstavila v Somethin’ Jazz Clubu, NY. Kot glasbena producentka je na oder postavila otroške in mladinske muzikale: Alica v čudežni deželi, Alica išče pot domov, Lahkotni svet in Metuljev efekt. Je vodja otroškega glasbenega festivala Arsana ter koordinatorica glasbenega programa festivala ARSANA.

SAMO IVAČIČ

Baritonist Samo Ivačič poleg petja deluje tudi kot aranžer, pianist, dirigent in skladatelj. Diplomiral je najprej na oddelku za glasbeno pedagogiko Pedagoške fakultete v Mariboru, nato pa še na oddelku za petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Aktivno je sodeloval na številnih mednarodnih seminarjih in mojstrskih tečajih z glasbeniki najrazličnejših stilov (B. Harris, R. Bargat, S. Zegree, A. Jalkeus, A. Di Giorgio, R. Chicco, C. Munzer, G. Glaze, G. Graden, E. Ericson, D. Vejzović, K. Richter). Kot pevski solist je nastopal v Sloveniji in v tujini ter sodeloval z različnimi komornimi zasedbami in orkestri.

Velja za pomembnega aranžerja vokalne pop in jazz glasbe, saj njegove priredbe v svoj repertoar vključujejo številne slovenske in tuje vokalne skupine in zbori. Danes se intenzivno posveča predvsem sodobnemu jazzovskemu vokalu, sodeluje z mednarodno uveljavljenimi jazz glasbeniki in se izpopolnjuje pri grammyjevih nagrajencih New York Voices (ZDA). Poleg nastopanja, skladanja in aranžiranja deluje kot pevski pedagog in vodi različne pevske seminarje.

MLADEN DELIN

Pianist, vokalist, producent in aranžer Mladen Delin je diplomiral na glasbeni akademiji v Banja Luki, smer klavir in na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer glasba. Izpopolnjeval se je v Beogradu, Londonu, Parizu in opravljal specialistični študij pri znamenitem ruskem pianistu Konstantinu Boginu na Akademiji Sv. Cecilije v italijanskem Bergamu.

Klasično pevsko pot je začel pri Ondini Otti Klasinc in Dragici Kovačič v Mariboru. Študij jazz petja, klavirja in aranžiranja pa je nadaljeval v ZDA, kjer se od leta 2013 redno izpopolnjuje pri svetovno znanem jazz kvartetu NEW YORK VOICES (dvakratnih grammijevih nagrajencih), Judy Niemeck (NYC), Amy London (New School of Music), Daveu Franku (Berkley, Boston), Barry Harrisu in Jo Lawri (NYC). Koncertiral je v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji in ZDA.

Redno sodeluje s priznanimi umetniki, kot so Darmon Meader, Lauren Kinhan, Kim Nazarian, Peter Eldridge (New York Voices), Stefan Milenkovich, Marko Hatlak, Borut Zagoranski, Lojze Krajnčan, Konstantin Bogino, Nuška Drašček, Irena Yebuah Tiran, Nina Strnad, Lela Kaplowitz, BB RTV SLO, BB HRT in drugi. Je učitelj klavirja na glasbeni šoli Karol Pahor na Ptuju in producent glasbenih predstav Živalski Karneval, Kurentova svatba in Metuljev efekt ter umetniški vodja projekta TANGO STORY. Že 10 let je gonilna sila mednarodnega glasbenega festivala ARSANA, ki je z 6500 umetniki, 700 koncerti in več kot 250 000 obiskovalci najstarejše slovensko mesto zapisal na svetovni glasbeni zemljevid.

 

FACEBOOK   I   YOUTUBE

infovoxarsana@gmail.com

+386 (0)41 946 858

Copyright  ® 2018 VOX ARSANA