Za podrobno predstavitev

Za podrobno predstavitev Vox Arsane si prenesite PDF dokument z biografijami, fotografijami in vsemi kontakti ali pa prenesite visoko kakovostne fotografije primerne za vse vrste medijev: Foto 1Foto 2(za shranjevanje fotografij, kliknite z desno miško na povezavo do fotografije in izberite ‘Shrani povezavo kot…’ oz ‘Save link as…’).

Mediji o nas

“Vokalne skupine so v zadnjem času vse popularnejše, vendar zasedba Vox Arsana poustvarja nekoliko drugače. Za razliko od številnih tovrstnih zasedb ne skuša poustvariti zvoka instrumentov, temveč skladbe izvaja ob instrumentalni spremljavi (big banda). Poleg tega h klasičnemu repertoarju pristopa sveže in moderno, sodobno, a vendar pri tem ne želi popačiti izvirnikov le za ceno bombastičnosti ter preseganja same sebe. Celo nasprotno, za razliko od mnogih sorodnih zasedb, iz interpretacij Vox Arsane veje tisto tako preprosto, a danes pogosto izgubljeno veselje do petja. Prav tako spoštljivost do glasbe same in seveda njihovih avtorjev. Na album so med drugim zraven avtorske glasbe uvrstili že tisočkrat slišane My Favourite Things, Mas Que Nada in Fly Me To The Moon, ki pa za razliko od številnih prejšnjih različic v tokratni izvedbi zvenijo suvereno in sveže, kot da so preprosto od nekdaj sodile poleg. Z naslovno skladbo TURN IT UP pa dobimo pristen zvok velikih ameriških odrov, ki ga člani sestava VOX ARSANA znajo izrabiti v ravno pravšnji meri.”

Polnost zvoka nas popelje po bogati zakladnici glasbene zgodovine in nas povede v drug čas ter nam vzbudi upanje, da bi vrednote, ki dandanes nimajo prav visoke cene, lahko znova postale skupni cilj vseh nas. Za trenutek tako znova postane mogoče prav vse.

Nina Novak Oiseau

 

Vox Arsana so eden redkih vokalnih jazz kvartetov pri nas in so v svojem glasbenem izhodišču zvesti tradicionalnem jazzu, vendar v svojo glasbo vpletajo tudi sorodne zvrsti in različne jazzovske sloge. Vse to pa odpojejo v večglasnih harmonijah.

Zdenko Matoz

 

“Po izobraževanju pri skupini New York Voices v ZDA so pevci Vox Arsane vidno napredovali tako v pevskem kot slogovnem pogledu. Menim, da so trenutno najboljša slovenska vokalna jazz skupina. Priredbe njihovih skladb so delo največjih mojstrov in za glasbene poznavalce so bile njihove izvedbe odlične.”

Mitja Gobec

 

“Občinstvo je popolnoma hipnotizirano poslušalo nastop slovenskega vokalnega kvarteta in bilo šokirano s kakšno lahkoto se njihovi glasovi prelivajo in združujejo ter dajejo nov in drugačen pomen klasikam, kot so Fly Me To The Moon, Over The Rainbow, Sing Sing, Sing …”

Stevan Stanojlović

FACEBOOK   I   YOUTUBE

infovoxarsana@gmail.com

+386 (0)41 946 858

Copyright  ® 2018 VOX ARSANA