bio_tejaVokalistka in univerzitetna diplomirana pravnica Teja Letonja je glasbeno pot začela s klasičnim petjem samospevov, opernih arij in muzikalov. Že zelo zgodaj je od mestne občine Ptuj prejela posebno priznanje za mlado ustvarjalko na glasbenem področju. Izobraževala se je pri uveljavljenih pedagogih popularne ameriške metode ”speach level singing”, Nataši Nahtigal (Slo) in Jeremyju Bruceu (ZDA), takrat je svojo pozornost preusmerila v ameriški pop in jazz. Ob tem se je pričelo tudi njeno zanimanje za glasbeni kabare; tako je prevzela glavno pevsko vlogo v glasbeno-plesni predstavi Ženske, koreografinje Božene Krivec. V letih 2011 in 2012 je svoje vokalno izpopolnjevanje nadaljevala pri izvrstni hrvaški jazz pevki Leli Kaplowitz.

Avgusta 2013 se je z Vox Arsano odpravila v ZDA, kjer se je začelo sodelovanje s skupino New York Voices. Od takrat se redno vokalno izpopolnjuje pri Kim Nazarian, ki velja za eno najpomembenjših jazz sopranistk in pedagoginj današnjega časa. Hkrati svoje znanje bogati tudi pri Lauren Kinhan, Darmonu Meaderju, Petru Elridgeu, Rosani Eckert idr.

Ustvarja samostojne glasbene projekte, s katerimi med drugim predstavlja sveže jazz priredbe slovenskih ljudskih pesmi ter avtorsko glasbo, ki jo ustvarja in izvaja. Ob tem sodeluje z različnimi glasbenimi izvajalci in orkestri.